Bandnieuws

Alexanderband

Lenteconcert 2024
Het duurt nog even, maar we kijken nu alweer uit naar ons lenteconcert op 24 maart 2024 in De Ligt.

Aanvang 14.30 – 16.00 uur.

Alexanderband

Even voorstellen: ons spaarvarken

Dit is VZN, het varken zonder naam.

Na afloop van ieder concert staat hij op een goed zichtbare plek, zodat bezoekers een gift kunnen doen voor de band.
Weten jullie een leuke naam voor dit beestje? Laat het ons weten!

Alexanderband

Kerstconcert 2023
Het kerstconcert van 17 december 2023 in d’Ouw School in Oerle was een doorslaand succes.

De grote zaal van de school was tot de allerlaatste stoel bezet met ouders en andere belangstellenden. De band, de zangers, de accordeonisten en de dirigent waren allemaal in topvorm en dat was te merken aan het daverend applaus dat de bandleden na ieder nummer mochten ontvangen.

Alle bandleden droegen voor deze gelegenheid een rood-witte kerstmuts en een rood T-shirt, waardoor ze nog meer één geheel vormden.  En het was goed te zien dat ze zelf net zo genoten als hun publiek.

Omlijsting
Het geheel werd wederom op een aanstekelijke manier aan elkaar gepraat door lady speaker Helma van de Put en de band werd ondersteund door Accordeana.

Op tv
Het hele concert is gefilmd en deels uitgezonden door Omroep Brabant en zodra we die beelden binnen hebben, publiceren we ze op deze site.

Jubileum
De jubilarissen Henk van Rooij en Jan Elants van de blazersgroep vierden hun 12½ jubileum en werden onder groot applaus in de bloemetjes gezet.

Alexanderband

Gewijzigde locatie kerstconcert 2023!
Op 17 december a.s. wordt ons jaarlijkse kerstconcert NIET in Art4U gehouden, maar in:

d’Ouw School

Oude Kerkstraat 18

5507 JC Veldhoven/Oerle.

De aanvang is 14:30 uur.

Routeplanner

Alexanderband

RABO Club Support actie
Aan deze actie namen 150 verenigingen in Veldhoven, Eindhoven en Wintelre deel. De RABO bank had anderhalf miljoen euro te verdelen. De Alexanderband ontving € 543,60, waarvoor dank.

Alexanderband

Alexanderband onder dak bij muziekschool Art4U

Per 2 juni 2023 jl. is onze band verhuisd naar de muziekschool Art4U in Veldhoven. In september volgt Harmonie Sub Umbra, die de accommodatie in De Ligt gaat verlaten.

Oerse kerk gesloten
Voorzitter Wilbert Reuter moest op zoek naar een nieuwe locatie voor de band, omdat de St. Jan de Doperkerk in Oerle een andere bestemming heeft gekregen. ‘Onze’ kerk is inmiddels aan de eredienst onttrokken.

Locatie zoeken
Het was nog een hele kluif voor de voorzitter en bestuursleden om een andere locatie te vinden. Het werd een zoektocht langs wel 23 locaties in Veldhoven. Repetitieruimte vinden, was niet zo moeilijk, maar om daar dan ook de vele instrumenten veilig te kunnen herbergen, maakte het lastig, maar het is gelukt!

Het Eindhovens Dagblad publiceerde er een artikel over, geschreven door Ad Adriaans.

Alexanderband

 

Op 10 mei 2023 verhuizen we naar Muziekschool Art4U aan de Bossebaan 60, 5503 KC in Veldhoven.

Bekijk de routebeschrijving

Ons volgende concert wordt gehouden op  17 december 2023. Locatie volgt.

Alexanderband

Lenteconcert 2023

Op 26 maart 2023 gaf de Alexanderband weer een uitbundig lenteconcert. Dit keer in ontmoetingscentrum De Ligt in Veldhoven. Het concert werd uitgevoerd door de band, in een succesvolle samenwerking met het Blokfluitensemble uit Deurne.

Blazers
De 46 jaar jonge Alexanderband, bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking, werd muzikaal ondersteund door een 8-tal blazers uit verschillende Veldhovense harmonieën. Ze traden op voor een meer dan volle zaal, met daarin een enthousiast publiek van familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

Gevarieerd
Het werd een zeer gevarieerd programma, met afwisselend muziek van onze band en van het blokfluitensemble ‘ZON’.

Binnen de band was ook veel variatie tussen instrumentale nummers en solo-zang van bandleden en vrijwilligers, met als hoogtepunt een aantal nummers van de ‘Eftelingmuziek’.


In het zonnetje gezet
Vanwege hun 12½  jarige inzet voor de band werden de vrijwilligers  Annemarie Elants-Legius en Marius Bakermans gehuldigd en kregen een fraai boeket. Daarnaast nam Dinie afscheid na 46 jaar bandlid te zijn geweest. Dinie zat al sinds de oprichting bij de band.

Succesvol concert
De Alexanderband en het Blokfluitensemble hebben hun enthousiasme voor muziek weer eens heel duidelijk overgebracht op het genietende publiek, dat na het concert nog in grote getale bleef hangen om over het concert na te praten.

Alexanderband

24 juni 2023 – Uitje naar de Museumboerderij in Gemert

Met buschauffeur Ton reden we met zijn allen naar het mooie dorp Gemert, met als bestemming de museumboerderij.

Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie, thee en vlaai en hebben we, verdeeld over 2 groepen, genoten van de huifkarrentocht door het Brabantse land én van de rondleiding op de boerderij. Er is zoveel mogelijk intact gelaten van de oude gebouwen óf ze zijn zo exact mogelijk nagebouwd.

 


Nostalgie

Wat heerlijk om weer eens in zo’n ouderwetse snoepwinkel te staan en het snoep te zien dat we vroeger, en dat is nog niet eens zo héél lang geleden, konden kopen voor een paar centen…. En zo’n oude huiskamer met bedstee, de moestuin en kippen die gezellig rondscharrelden op het erf. Je zou bijna denken aan Het Dorp van Wim Sonneveld.

Helemaal top was het bezoek aan de oude schoolklas: we mochten plaatsnemen in de oude schoolbanken en konden zelfs aan de lessenaar van de meester gaan zitten. Dat was leuk! We hebben het allemaal goed kunnen bekijken en veel lol gehad.

Alexanderband

10 juli 2022 – Het zomerconcert in Meerhoven
Dit geslaagde zomerconcert is gehouden in de Hangar, Meerbos in Eindhoven, samen met zangkoor Zangrijk, eveneens uit Meerhoven.

Meerhoven was een leuk en erg gezellig zomerconcert waar veel winkelend publiek op af kwam.

De klanken van de band kwamen erg goed tot zijn recht onder de koepel van de Hangar.

Dat we ook nog een cheque overhandigd kregen van Rotary Veldhoven, maakte de dag extra fijn.

Alexanderband

2 oktober 2021 – Dagje uit naar het Dierenrijk Nuenen

We zijn op 2 oktober 2021 met zijn allen naar Dierenrijk Nuenen geweest.

Dat was een geweldige dag. We gingen met de bus en we hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten!

Van de gezelligheid, van samen op pad, van de wandeling langs alle dieren, van de frietjes en de snacks, van het ijsje, van de grapjes tussendoor, van het maken van de groepsfoto én van de kleine knuffel die we allemaal mochten uitzoeken als aandenken.

Een herinnering aan een fantastische dag met een zilveren randje. Om nóóit meer te vergeten.

Alexanderband


Corona periode
In 2020 en een deel van 2021 hebben we helaas geen concerten kunnen geven in verband met alle strenge Corona beperkingen.

Alexanderband

60 jarig jubileum  Severinus

Op zondag 19 mei 2019 heeft de Alexanderband, samen met het Veldhovens Mannenkoor opgetreden in de sportzaal van het hoofdgebouw van Severinus. Dit was ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van Severinus.

We werden welkom geheten door de directeur, Pieter Hermsen, die het een geweldig cadeau aan Severinus vond; een optreden speciaal voor de bewoners van Severinus.

De Alexanderband heeft als cadeau een schilderij laten maken door Wil van Ganzewinkel. Wil heeft het zelf mogen overhandigen en het was een prachtig schilderij met muziekinstrumenten en “er vloog ook een vogel doorheen” lichtte hij zelf toe.

Het programma was erg sfeervol en feestelijk, er zat fijn publiek en de stemming was opperbest. De Afrikaanse gezongen liederen waren met name heel erg mooi, de leden van de Alexanderband zaten er ook van te genieten! De Alexanderband zong ook hun eigen jubileumlied van een paar jaar geleden nog een keer en met de slotzin ”leve Severinus, al 60 jaar bekend”.

Zo kwam er een einde aan een mooie zondagmiddag, waarbij iedereen weer heeft laten zien wat de verbondenheid tussen Severinus, het Mannenkoor en de Alexanderband in de gemeente Veldhoven betekent.

Ons volgende optreden is op zondag 26 maart 2023 om 14:30 uur in De Ligt in Meerhoven. Tot ziens!

AlexanderbandKVG Veldhoven

Op 20 december 2018 mochten wij het mooie bedrag van € 696,85 ontvangen van het Katholiek Vrouwen Gilde in Veldhoven. Een mooie schenking waarvoor veel dank !

AlexanderbandJubileumconcert in de Schalm 2017

Een van de hoogtepunten in het jubileumjaar, 40 jaar Alexanderband, was het concert dat de band op zondag 26 maart 2017 heeft gegeven in de Schalm in Veldhoven. Het jubileumconcert werd verzorgd door de Alexanderband m.m.v. het Veldhovens Mannenkoor, de Klezkoppen en Caroline Chamboné.

Het was een schitterend concert in een hele mooie en goed gevulde zaal en we mogen wel stellen dat alle muzikanten en zangers in topvorm waren.

De Klezkoppen bezorgden iedereen in de buurt een glimlach op het gezicht en het was onmogelijk om bij hun Joodse volksmuziek stil te blijven staan. Zelfs in de pauze in de foyer gingen ze door, tot ieders plezier.

De muzikanten van onze jubilerende Alexanderband mochten gehoord worden. Prima in vorm en zelfs met een speciaal ingestudeerd feestlied brachten ze de hele zaal in een feeststemming.

Op naar het volgende jubileum!

Alexanderband