Vrijwilligers

Word vrijwilliger
Heeft u tijd en zin om als vrijwilliger de Alexanderband te ondersteunen?
Dat kan op allerlei manieren en hoeft echt niet altijd veel tijd te kosten. Informeer eens naar de mogelijkheden.
U kunt hiervoor <contact> opnemen met ons.

De bandleden zullen u met open armen ontvangen.


Diverse vrijwilligersgroepen
De dames van de begeleidingsgroep zorgen ervoor dat tijdens de optredens alles op rolletjes loopt. Ze houden een oogje in het zeil bij het vervoer van de muzikanten, ze begeleiden hen voor en na het optreden, ze letten erop dat eventuele medicijnen worden ingenomen etc.

De heren van de techniekgroep vervoeren de instrumenten van en naar de optredens en zorgen ervoor dat alles op het podium wordt geïnstalleerd en aangesloten. Ook verzorgt een deel van deze groep de technische ondersteuning bij de repetities.

Een groep muzikanten doet bij elk optreden ondersteunend werk. Ook vrolijken ze regelmatig de repetities op met hun aanwezigheid. Dat wordt door de onze bandleden erg op prijs wordt gesteld.

De  dirigenten en hulpdirigenten begeleiden de orkestleden op het muzikale vlak. Ze dirigeren en ondersteunen de eventueel wat minder ervaren muzikanten.
Ook tijdens de wekelijkse repetities begeleiden en instrueren ze de muzikanten bij het leren van nieuwe nummers en het bijhouden van het bekende repertoire.

Het bestuur draagt zorg voor het organisatorische gedeelte, de financiën, de boekingen etc. Ze onderhouden de bestaande contacten en leggen nieuwe contacten in binnen- en buitenland.