De band

Ontstaan
De Alexanderband bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. In 1976 startte de band met 20 personen, als schoolorkest van de Prins Willem-Alexanderschool in Veldhoven.

 

Aanvankelijk bestond het orkest uit leerlingen en enkele oud-leerlingen van deze school, maar sinds het orkest in 1989 in een afzonderlijke stichting werd ondergebracht worden er ook leden toegelaten die geen banden hebben met de Prins Willem-Alexanderschool.

Optredens en jubileum
In het voorjaar van 1981 vond het eerste optreden buiten de school plaats en wel op een onderwijscongres in Ede. Hierna volgden steeds meer concerten en het aantal leden van de band bleef maar stijgen.

Oostenrijk
In 1989 verzorgde de Alexanderband diverse optredens in Oostenrijk en voor veel leden, die nu nog steeds van de partij zijn, was dit een hoogtepunt in hun muzikale carrière

Groot, groter, groots(t)
Wat klein begon, groeide uit tot een enorme organisatie met zo’n 40 leden en ongeveer net zo veel vrijwilligers.

Polen
Een ander hoogtepunt van onze band was een bezoek met optredens in Jarocin in Polen. Iets dat veel leden van ons orkest nog vers in het geheugen gegrift staat.

40 jaar
In het seizoen 2016-2017 hebben we het 40-jarig jubileum gevierd met enkele concerten, waarvan het jubileumconcert in de Schalm wel het meest indrukwekkend was.