Nieuws

De Alexanderband, al veertig jaar bekend!

Op 18 juni 2016 was de aftrap van het 40 jarig jubileum van de Alexanderband in Veldhoven. Ergens in 1976 is het orkest voor mensen met een verstandelijke beperking begonnen als schoolorkest van de Prins Willem-Alexanderschool in Veldhoven.
Oprichter was de directeur van de school, inmiddels overleden Paul Mous.

Nu veertig jaar later is de Alexanderband nog steeds actief en is het een club muzikanten, die nog steeds, soms wel wat jaartjes ouder, erg veel plezier beleeft aan het maken van muziek met elkaar.
Er zijn nu 32 leden en ongeveer evenveel vrijwilligers, die met hart en ziel repeteren en musiceren. En dat varieert van Nederlandstalige nummers van Guus Meeuwis tot de klanken en liedjes uit de Sound of Music.
En van klassiek tot hip! Ons kerstconcert, met elk jaar de medewerking van een koor, trekt jaarlijks een volle kerk in Oerle.
Maar we treden ook op bij evenementen en met diverse muziekgezelschappen.

We hebben twee grote buitenlandse reizen naar Oostenrijk en Polen meegemaakt. En niet te vergeten twee keer gespeeld tijdens het wereld muziekconcours in Kerkrade.
Onze laatste grote meerdaagse uitstap was in 2013 naar Friesland , waar we in Heerenveen in een overvolle zaal het Friese volkslied ten gehore hebben gebracht.

Eenmaal in de veertien dagen komen er blazers uit diverse muziekverenigingen uit Veldhoven met ons mee repeteren en ook bij de optredens ondersteunen deze muzikanten ons orkest. Ons doel om integratie tot stand te brengen komt altijd goed over bij het publiek, daar genieten wij van.
De Alexanderband staat overigens nog altijd open voor nieuwe leden, die zijn van harte welkom.

Ons jubileumjaar ging op 18 juni van start bij de Severinuskermis op het terrein bij de Berkt in Veldhoven. Een heel gezellig optreden met De Trom op een heel gezellige kermis. Alleen wilde het weer niet geweldig meewerken.

Na de vakantie, op 24 september 2016 hebben we nog opgetreden bij Cult en Tumult  en ons kerstconcert hebben we dit jaar op 11 december 2016 gegeven in de kerk van Oerle met het ook jubilerende koor Hajim.

Op 26 maart 2017 hebben we in de Schalm in Veldhoven een jubileumconcert gegeven in samenwerking met het Veldhovens Mannenkoor . De Alexanderband heeft een speciale relatie met dit koor, omdat veel koorleden tevens vrijwilliger bij de Alexanderband zijn. Ook waren de KleZkoppen van de partij. Een groepje van 5 schitterende muzikanten, waaronder onze eigen klarinettist Ad van Erp, die de feeststemming nog een leveltje hoger tilden.
En onze dirigente Caroline Chamboné; wat een stem !!! Zij zong ook enkele schitterende liedjes, en dat allemaal voor een Alexanderband die dit jaar 40 is geworden.

Tot slot hebben we ons jubileumjaar afgesloten met een heerlijk weekendje voor de orkestleden en alle vrijwilligers op 24 juni 2017.

Wij vinden het fijn als u ons komt beluisteren en beleven op een van onze feestelijke optredens. Tot ziens